Fællesspisning

 

Madordningen er hovedhjørnestenen i fællesskabet på Ravnshøj. Fællesspisningen er ikke mindst en social begivenhed, for her møder alle op for synge sammen, snakke sammen og spise sammen. Meget kan ændres på Ravnshøj, men madordningen har stort set været den samme i snart 30 år.

  • Hvornår?

Vi spiser aftensmad sammen tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl. 18 året rundt, undtagen på skolefridage.

  • Hvad spiser vi?

Vi forsøger at lave sund, alsidig og velsmagende mad. Økologiske råvarer indgår, når de kan skaffes, og i havesæsonen bruger vi løs af vore egne grøntsager fra køkkenhaverne.

En ugemenu består ofte af en fiskedag, en suppe- eller vegetardag og to køddage. Man kan altid vælge vegetarmad som alternativ.

Fredagsmenuen er noget særligt. Madholdet har gjort sig ekstra umage, der er dessert, og mange tager vin med til måltidet.

  • Hvad koster et måltid?

Tirsdag, onsdag torsdag: Børn 0-5 år: Gratis. Børn 5 – 15 år: 15 kr. Voksne: 30 kr.

Fredag: Børn 0-5 år: Gratis. Børn 5 – 15 år: 15 kr. Voksne 35 kr.

Man melder sig til eller fra, som det nu passer i den enkelte beboers planer. Man kan også tilmelde gæster. Der betales en uge forud for det antal gange, man spiser med.

  • At være på madhold

Alle skal være på madhold hver femte uge. Et madhold er typisk sammensat af 4-5 voksne og et par børn. Man møder 2 timer før maden skal serveres, og der kan godt være travlt! Til gengæld kan man så se frem til fire behagelige uger, hvor de andre laver maden.

Ugen før man skal på madhold fordeles arbejdsopgaverne: Der skal købes ind, laves mad, dækkes borde, bages, vaskes op og gøres rent. Det enkelte madhold disponerer frit inden for økonomiens rammer, og det er altid spændende at se, hvad ugeplanen byder på.

  • Særlige arrangementer

Som beboer kan man låne fælleshus og køkken til private fester, men Ravnshøj har også en del festivitas, som indebærer spisning: Der er høstmarked, juletræshentning, julefrokost, nytårsaftensarrangement, arbejdslørdage, runde fødselsdage og andet godt.

  • Fælleshusudvalget

Fælleshusudvalget står for den overordnede styring af fælleshuset. Udvalget sørger også for indkøb af service, potter og pander, så der altid er optimale betingelser for madholdenes arbejde.